Zgodbe globoko iz gozda - premiera

Gregor
22 November 2011

V soboto 26.novembra ob 17. uri bo v KUDu France Prešeren v Ljubljani premiera glasbene pravljice Zgodbe globoko iz gozda, v kateri avtor Peter Kus nadaljuje raziskovanje uporabe izvirnih glasbenih instrumentov v gledališču.

Osrednja ideja glasbene pravljice je ustvariti zveneče >>gozdno gledališče<<, ki je zgrajeno iz predmetov iz narave. V njem kot glasbeni instrumenti oživijo gozdne rastline, deli dreves, korenine, gozdni sadeži in drugi v naravi najdeni objekti. Nanje trije glasbeniki in igralci v živo izvajajo glasbo.

 

Vsebinsko izhodišče glasbene pravljice so basni o malem ježku in njegovem najboljšem prijatelju medvedku. Živita v gozdu, ga skupaj raziskujeta, srečujeta druge živali, opazujeta naravo, gozdne pojave in sledita spremembam letnih časov. Po poteh ježka in medvedka se otroci odpravijo na  pustolovščino življenja, njegovih tegob, lepote in skrivnosti.

Projekt raziskovanja glasbenega gozdnega gledališča bo avtor zaključil prihodnje leto, z uprizoritvijo eksperimentalne lutkovne predstave.

Podrobnejše informacije najdete v priponki. Akreditacije in rezervacije prejemamopreko elektronske pošte  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali telefonske številke 051309080do petka, 25. 11. do 14h.

slo / eng