Gregor Kamnikar

je raziskovalec fizične inteligence (plazma.ops.si). Do 25.4.2011 je deloval tudi kot umetnik - plesalec in koreograf. Njegova umetniška dela zadnjih let so konvergirala k projektu Commoveo (commoveo.ops.si), ki igro jemljejo za izhodiščno orodje, obliko, način dela, produciranja v ustvarjalnem procesu in je njegova najpomembnejša umetniška zapuščina. Je soustanovitelj kolektiva Federacija (www.federacija.net). Od leta 2008 deluje kot klovn-zdravnik pri Rdečih noskih. Kdaj pa kdaj je radijski moderator. Govori 7 jezikov. Rad je.

Od 25.4.2011 na tem blogu objavljamo razni umetniki, ki preučujemo umetniško delo Gregorja Kamnikarja in jo mogoče celo uporabljamo v svojih delih ali razvijamo naprej projekte, ki jih je začel.

Ti dnevi mi dajo misliti. Veliko ljudi, veliko mejlov, še več misli. Malo manj dejanj. Mogoče malo bloganja.

Kot piše na začetku tega spletišča, komunikacija je ključ. Čim več - z mero. Ne moremo vsega skomunicirati. Na osnovi znanja, intuicije, zaupanja skomuniciram tisto, kar menim, da bo pomagalo sogovorniku natančneje narediti naslednje dejanje. Za kar ni skomunicirano in mi poraja vprašanja in dvome, se naslonim na zaupanje do sogovornika. Zaupanje imam če se počutim varnega. Varnost pa lahko so-ustvarim s sogovornikom. 

Nenavadno odvijanje zadev danes. Najprej hotela z Marjeto na premiero April Veselko v Maribor. Pa se pokvarijo vrata od avta. Vzame to pol ure, da se razreši zadeva. Še vedno dovolj časa, da se pride na izi v Mb. Zapeljeva na obvoznico in tam gneča zaradi nesreče. Zamudiva se toliko, da bi moral kar hiteti do Mb, tega si pa ne želim. Zato greva na pivo. Tam se odločiva, da greva na prvi dan festivala Pajek. Tam se prekmalu namalava in zato hengava. Jaz čemern.

We are proud and happy to announce the Japan Tour by artists Ryuzo Fukuhara and Gregor Kamnikar between 1 st Feb and 25 th Feb 2011. The tour comprises of a premiere, performances, workshops and open discussions.

The aim of the Japan Tour is to present and share the work of Ryuzo, Gregor and four-year project “Ecollectiv” (“Tkolektivnos”) devised by Collective Federacija & core members of the “Ecollectiv” project; to meet Japanese artists and collectives to experience, discuss and share their work; and, last but not least, to make a next step in creating conditions for intense collaboration between European and Japanese artists.

Welcome to any of the events. Soon the site www.federacija.net will host also the blog of the tour. Please stay tuned.

slo / eng