Melodije refleksije

Andreja
25 Marec 2011

Melodije refleksije je polurna rezina časa, katere izhodiščna točka je bila zadnja faza lanske plesne študije Melodije začetkov (koreografija Andreja Rauch Podrzavnik).

V predstavi Melodije refleksije smo našli estetiko, ki jo poimenujmo tudi likovna predstava z glasbo.

Je improvizirana in fiksna, kot je vsakdan večine nas

O čem govori predstava? Očem govori predstava. In ušesom.

režija: Andreja Rauch Podrzavnik

oblikovanje: Peter Rauch

glasba: Sašo Kalan

izvedba: Andreja, Peter in Sašo

Biografije ustvarjalcev predstave:

Andreja Rauch Podrzavnik je koreografinja, avtorica projektov Izvedenke (1998), Tipke (2001) Rebeka (2002,2005), Kostanjevo rjava (2004), Tkalci (2005), Pasaž Delux (2006), Melodije začetkov (2007), Melodije refleksije (2008) ter soavtorica projekta Darinka Novak (2007) . V svojih projektih sodeluje z glasbeniki, igralci, pevci,  plesalci ter oblikovalci-scenskimi, lučnimi, grafičnimi. Diplomirala je na London Contemporary Dance School v Londonu, sodobni ples, koreografija,, magistrirala pa iz plesnega videa.

Za svoje delo je prejela nagrado revije Dance Europe, Critics' choice (2003 za Tipke), Povodni mož (2004 za Kostanjevo rjavo) ter nagrado strokovne žirije festivala Gibanica (2007 za Tkalce).

 

Peter Rauch je fotograf in grafični oblikovalec. Diplomiral je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani pri prof. Koželju ter magistriral iz fotografije in vizualnih komunikacij na Central Saint Martins College of Art and Design v Londonu. Sodeloval je z raznimi naročniki mdr. Narodno in univerzitetno knjižnico v Ljubljani, organizacijo Europan, revijo Hiše, YMCA England, Janezom Janšo, fotografom Tomotom Brejcem, koreografinjo Andrejo Rauch Podrzavnik idr. Razstavljal je v Londonu, za svoje teoretsko delo Pomen v sodobni arhitekturi je prejel študentsko Plečnikovo nagrado, 2008. Je ustanovitelj ustvarjalne platforme za fotografijo in teorijo Snabyrow.

 

Sašo Kalan, glasbenik, končal študij zvočnega oblikovanja na Dunaju. Ukvarja se  s kompozicijo in produkcijo elektronske glasbe, oblikovanjem zvoka pri vizualnih medijih, v gledališču in filmu, realizacijo zvočnih inštalacij ter prostorskim zvočnim oblikovanjem.Sodeloval je s pesniki, fotografi, režiserji, v zadnjem času predvsem s koreografi. Pod imenom menu_b je posnel plščo Morgam in CD Beatification. Občasno deluje tudi kot DJ.

slo / eng