Zven telesne tišine

Plesna predstava plesalke Kaje in plesalca Ivana o plesu, za ples: o iskanju plesa, o iskanju vznika plesnega plesanja; plesna predstava o nerojenem plesu.

Plesalka Kaja in plesalec Ivan čakata na popolni trenutek, v katerem bosta obe telesi hkrati vstopili v polje plesnega. Plesno telo plesalke Kaje in plesno telo plesalca Ivana skušata ustvariti popolni trenutek s čakanjem, s poslušanjem, z odmevanjem (v drugem), z zvenenjem (v drugem). Plesalka Kaja (s svojim plesnim telesom) in plesalec Ivan (s svojim plesnim telesom) se neprestano vračata (v predplesno, iščoč vznik plesnega plesanja), začenjata znova, zadržujeta, ponavljata, prekinjata (in preklinjata: kletev plesnega plesa je beseda, je razgovor, je misel besede in je smisel razgovora, ki ukinja misel in smisel plesnega plesanja). Plesalka Kaja (s svojim plesnim telesom, s svojim lastnim telesom za ples) in plesalec Ivan (s svojim telesom, s svojim lastnim telesom za ples) plešoče čakata na plesni ples. Popolni trenutek se nikoli ne zgodi.

Obstaja možnost, da je predples pravzaprav že (ali šele?!) pravi plesno plesni ples?
Koncept, ideja: Kaja Lorenci
Avtorja predstave in izvajalca: Kaja Lorenci in Ivan Mijačević
Zvočna podoba, kostum: Kaja Lorenci in Ivan Mijačević
Oblikovalec svetlobe: Jernej Lorenci
Fotografija: Nejc Valenti
Produkcija: Federacija
Koprodukcija: Plesni teater Ljubljana

Zven telesne tišine gostuje na Platformi.hr v Zagrebu v nedeljo, 27. 4. 2014, predvidoma ob 20.00. V vlogi Kaje Lorenci bo plesala Katja Legin skupaj z Ivanom Mijačevićem.

Koncept, ideja: Kaja Lorenci
Avtorja predstave: Kaja Lorenci in Ivan Mijačević

Izvajalca: Katja Legin, Ivan Mijačević
Zvočna podoba: Kaja Lorenci in Ivan Mijačević
Kostumografija: Tomaž Tomljanović
Oblikovanje svetlobe: Jernej Lorenci
Produkcija: Federacija

Koprodukcija: Plesni teater Ljubljana

Projekt je podprlo Ministrstvo za kulturo RS

Na plesni način očitno iskanje plesa. Poigravanje z drobnimi premiki mičic in kolosalnimi prelomi pogledov. Vse to lahko izkusite skupaj s Kajo in Ivanom v četrtek 21.2.2013 ob 20.00 v Cankarjevem domu, dvorani Duše Počkaj.

Zven telesne tišine je ena izmed treh produkcij Federacije (Dvojnik, Neavtorizirano) na Gibanici 2013.

Plesna predstava plesalke Kaje in plesalca Ivana o plesu, za ples: o iskanju plesa, o iskanju vznika plesnega plesanja; plesna predstava o nerojenem plesu.

Premiera: četrtek, 31.3.2011  ob 20.00
Ponovitev: petek, 1.4.2011 ob 20.00
v Plesnem teatru Ljubljana, Prijateljeva 2, 1000 Ljubljana

Več o tem tu.

slo / eng