Skica Počasnost 2 v okviru Kako? (uprizarjanje) na Dancelabu

Administrator
14 Marec 2015

Torek, 17. 3. 2015 ob 20.00
Plesni teater Ljubljana, Prijateljeva 2, Ljubljana

Skica Počasnost 2
javni prikaz

Ekipa Laba: Barbara Kanc, Barbara Ribnikar, Jan Rozman, Kaja Lorenci, Katja Legin, Nataša Živković, Nina Fajdiga
Produkcija: Federacija
Koprodukcija: Plesni Teater Ljubljana
Partner: Kulturni center Španski borci/Zavod En-knap

Projekt je kot Avtorski opus Katje Legin podprlo Ministrstvo za kulturo

Laboratorij Kdo, zakaj, kaj, kako? dela počasi. Gre za 3-letni proces v štirih fazah: prva se je ukvarjala s performativnimi veščinami, druga z vsebino (analiza in dramaturgija), tretja se vrti okrog uprizoritvenih strategij, postopkov in principov ter četrta- delo na predstavi.
V trenutni, tretji, fazi KAKO? (uprizarjanje), se ekipa Laba ukvarja s knjigo Milana Kundere Počasnost in sicer na uprizoritven način: KAKO uprizarjati izbrano vsebino? Skozi sezono 2014/15 bo laboratorijsko delo redno izpostavljeno javnosti v obliki javnih prikazov. Javni prikazi so kratke zaključene celote, katerih material izhaja iz laboratorijskega dela, a je za vsakokratno edicijo javnega prikaza na novo oblikovan v kratek dogodek- SKICO, katere namen je komunikacija s publiko. Javni prikazi omogočajo, ustvarjalcem, da pred publiko vadijo (v performativnem in uprizoritvenem smislu) in preverjajo jasnost in artikuliranost manjših zaključenih celot in učinkovitost uporabljenih principov, strategij, postopkov, katere raziskujejo v laboratorijskem delu, hkrati pa so priložnost za sprotne povratne informacije ustvarjalcem iz strani publike.

Javni prikaz SKICA POČASNOST 2 je izveden v okviru programa DANCELAB, poklicnega usposabljanja in plesnega izpopolnjevanja Plesnega Teatra Ljubljana.

 

slo / eng