Klic gozda ali poljub tvoje matere

Premiera: 25. 9. 2013 ob 20.00 v dvorani Duše Počkaj (Cankarjev dom) 
Ponovitev 1: 26. 9. 2013 ob 20.00 v dvorani Duše Počkaj (Cankarjev dom)
Ponovitev 2: 30. 9. 2013 ob 20.00 v dvorani Duše Počkaj (Cankarjev dom)

Vstopnice lahko kupite s klikom na ta stavek.

Predstavitveni video si lahko ogledate tule.

Avtorica, koreografinja, režiserka, besedilo: Eča  Dvornik
Plesalke: Mojca Majcen, Urša Rupnik, Eča Dvornik
Glasba: Vincent Paillard
Video: Tone Stojko
Kostumografija: Eric Maj Potočnik, Matjaž Plošinjak
Produkcija: Eča Dvornik
Koprodukcija: Federacija, Cankarjev dom
V sodelovanju s Prodok
Sponzor: Slovenske železnice
Medijska pokroviteljica: Parada plesa
Ob pomoči RAVIV!, ARCADI, Plateaux Solidaire Menagerie de Vevre

Predstavo je finančno podprla Mestna občina Ljubljana

Klic gozda

Dojemati svet kot materijo pomeni biti pripravljen odpovedati se smiselnemu razumevanju pojavnega in sprejeti svet kot mozaik zvokov, podob znamenj v logiki sanj. In tak je tudi koreografski pristop Eče Dvornik. Izhodišče predstave niso koncepti, ideje, predstavitev sveta, temveč podobe, vizualne in virtualne, snovi in predmeti, prek katerih fantazmagorične podobe prihajajo do nas.


Foto

Klic gozda (ali Demokritova skušnjava) je prispodoba želje po vrnitvi k temeljnemu, k sebi. Demokrit, grški materialistični filozof, se, potem ko prepotuje svet, vrne domov in v uti na vrtu živi kot modrec do konca življenja. S Klicem gozda torej poimenujemo gibanje proti sebi, obrat vase, k razumevanju svoje usode kot dela narave.

Foto2

Projekt pa lahko tudi podprete preko množicanja (crowdfunding) na naslovu http://www.kisskissbankbank.com/en/projects/l-appel-de-la-foret-ou-your-mother-s-kiss

Več na strani Cankarjevega doma.

foto3

Foto: Tone Stojko

---

Na premieri
v sredo, 25. 9. 2013 ob 20.00
in ponovitvah
v četrtek, 26. 9. 2013 ob 20.00 in
v ponedeljek, 30. 9. 2013 ob 20.00
v dvorani Duše Počkaj v Cankarjevem domu
si lahko pogledate, kako se bo ekipa koreografinje in plesalke Eče Dvornik, ki že več kot trideset let živi v Parizu, odzvala na klice in poljube v predstavi "Klic gozda ali poljub tvoje matere". Predstava nastaja v koprodukciji Federacije. Vstopnice lahko kupite že sedaj. Video napoved pa si lahko ogledate tule.

Eča Dvornik pripravlja novo predstavo "Klic gozda ali poljub tvoje matere" v Sloveniji, katere premiera bo 25. 9. 2013 ob 20.00 v dvorani Duše Počkaj v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Da pridobi še nekaj sredstev za uresničitev predstave, se je odločila, da se posluži tudi množicanja oziroma crowdfundinga (http://www.kisskissbankbank.com/en/projects/l-appel-de-la-foret-ou-your-mother-s-kiss).

Takole vabi k podpori.

Prijavila sem se na razpis Cankarjevega doma za koprodukcijo uprizoritvenih umetnosti s projektom: KLIC GOZDA ali MATERIN POLJUB. Na moje veliko veselje je bil projekt sprejet, zato sem se odločila, da z uporabo množicanja oz. crowdfundinga ojačam finančno stanje projekta, da ga izvedemo v še boljši obliki. Želja, da delam novo kreacijo v Sloveniji, se je v določenem trenutku prikazala kot evidenca in nujnost. Pri tem si kot umetnica postavljam vprašanja: Kaj delam? Zakaj delam? Kakšno vlogo igrata odsotnost in “tujstvo” v rojevanju želje, fantazme? Kakšna je narava le-teh, kakšen je odnos med teritorijem in fantazmagoričnimi podobami?

slo / eng