Vročina

Gregor
13 Julij 2011

Danes izjemna vročina. Lahko si pri miru in to je že dovolj naporno preživeti. A se da. Marjeta je ostala doma. Počiva, se sooča sams s sabo. Jaz pa pripravljam stvari za ponedeljek. Seveda vedno dovolj mejlov.

Sva pa zato včeraj doživela zanimivo prakticiranje. Na prav negledališki in neplesni način, prej umirjeno performerski način je Marjeta prišla do stanj, ki so cveteli, kaj dali. dali nekaj, kar lahko gledaš, uživaš, te vzame. Lahko pa samo gledaš, se distanciraš, opazuješ, miksliš na drugo. Zapopadla je komentar Dragane iz prejšnjega dne, da naj dela na samostojnosti, neodvisnosti od Gregorja, mene ali sebe ali projekta. Da je tam. Preprosto tam. Diha. Dela. Tako, da s tem, akr se ji zgodi nekaj naredi. In o tem poroča.

To je bilo moje spoznanje. Poročanje se zgodi, ko veš, v kakšnem kontekstu si, kaj se ti dogaja (ali misliš, da se ti dogaja) in skozi to zavedanje lahko začneš s poročanjem. To se mi zdi izjemen doprinos k performingu, ki ga je dosegel Gregor in kakšen užitek je to razvijat dalje, raziskovat.

Poročanje je kot novinarsko poročanje s terena.


slo / eng