Kjer tudi senca dobi svoj pomen

Gregor
31 Januar 2012

Orientacija na dvojnost, multiplikacije, iz katere smo izhajali (2009-10) in začeli graditi podobe, so ključne v predstavi Dvojnik, ki bo doživela svojo premiero v Španskih borcih 24.februarja 2012.

Navsezadnje smo vezani na vse manifestacije notranjih mikropremikov misli podob, idej, stanj v odnosu z zunanjim svetom.

Jean Luc – Nancy razmišlja “Ekspozicija pomeni, da je samo izražanje-expression, intimnost in odmik. Telo je odhod od sebe do sebe.”

In komu pravzaprav pripada telo? Jean Luc - Nancy: “Nikoli ne bom poznal svojega telesa, nikoli se ne bom poznal kot telo, prav tam, kjer je “corpus ego” popolna gotovost.Druge prav nasprotno, bom vedno spoznal kot telesa. Drugi je telo, kajti samo telo je drugi.”

Tako prepoznavam v tem delovnem procesu dva vzporedna tokova:Najprej notranjost in intimnost plesalkinega doživljanja samo njej lastnega odsevajoč v avtentičnosti stanj, ki se bodo zvrstila pred nami na odru.Ter nato njeno telo, ki se preko pogleda vedno znova vzpostavlja in hkrati opredeljuje svojo identiteto z odstopi, mikro spremembami, s katerimi lahko beremo telo popolnoma drugače.

Hkrati si odpira pogled in ogled sebe kot svojega dvojnika, ki pridobi svoj maneverski prostor in možnost komunikacije.

Dvojnik je pravzaprav “dotikanje” teh dveh tokov, identiteta se poraja na stičišču odhodov in prihodov, izmuzljiva med realnostjo in fantazmo ter med svetlobo in temo - kjer svoj pomen dobi tudi senca.

back to top