Should I stay or should I go / Premiera omnibusa

Administrator
27 September 2015

V ponedeljek, 28. septembra, vas ob 19. uri v Kinodvor vljudno vabimo na projekcijo filmskega omnibusa Should I stay or should I go?. Film bo na sporedu samo enkrat, po projekciji pa bo v Kavarni sledil pogovor z ustvarjalci slovenske epizode. Pogovoru bodo prisostvovali: Maja Dekleva Lapajne, režiserka, Maja Smrekar, kostumografka in scenografka, Borut Cajnko, tehnični direktor, Borut Bučinel, direktor fotografije, Damjan Rostan, zvočni oblikovalec, Omar Ismail Annderssen, montažer in Juš Milčinski, izvršni producent.
Should I stay or should I go? je nastajal v petih državah pod taktirko petih režiserjev s stalno zasedbo petih igralcev, tematsko pa se posveča ostajanju in odhajanju. Film je sestavljen iz petih poglavij, vsakega izmed njih podpisuje drug režiser. Režiserka slovenskega dela omnibusa je Maja Dekleva Lapajne.

Film je nastal kot del večjega mednarodnega projekta, kjer je ustvarjalne moči združilo pet gledališč – Theater im Bahnhof iz Gradca, Compagnie Combats Absurdes iz Lyona, Stockholms Improvisationsteater iz Stockholma, Gorilla Theater iz Berlina ter Kolektiv Narobov, Zavod Federacija Ljubljana – in sicer z namenom razviti možne uporabe principov gledališke improvizacije na drugih umetniških in širše družbenih področjih. Tovrstno ozadje daje filmu precejšnjo svežino in igrivost, na določenih delih presenetljive dramatične zasuke, spet drugod pa vrhunski humor, s pomočjo katerega se lažje soočimo s stanjem današnje družbe.

Vljudno vabljeni k ogledu!

www.narobov.org
www.stay-or-go.eu
www.federacija.net

slo / eng