B-stran / igra / Urban Kmet

Administrator
26 Januar 2014

Sreda, 29. 1. 2014, ob 20.00
Četrtek, 30. 1. 2014, ob 20.00
Petek, 31. 1. 2014, ob 20.00
Sobota, 1. 2. 2014 ob 20.00
v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana
Slomškova 18, Ljubljana

B-stran je uprizoritvena igra. Je udarec z roko po prašni mizi, ki omogoči delcem prahu, da v zraku preigrajo drugačne povezave med sabo, preden se poležejo nazaj na mizo.


Codex Seriphianus
fotografija ilustracije iz knjige Codex Seraphinianus Luigija Serafinija

Uvodno ob prihodu se bomo seznanili z igriščem igre B-stran pod vodstvom Urbana Kmeta in nato nas bo k igranju igre tudi povabil. Pravilo igre je vabilo, da najdemo igre, ki jih že igramo in izberemo eno izmed njih in ji pustimo, da se razvije, da nas razvije, ter se/nas dokonča.

Vabilo nadalje vabi, da igrate igro preko medija, v katerem se počutite doma: kuhanje, gibanje, risanje, branje, popravljanje, tek, opravljanje... in v igro privabite še koga, ki vam je domač ali se želite z njim igrati: otroki, prijatelji, partnerji, sodelavci, sošolci, starimi starši... In če vam ura uradnega začetka igre ne ustreza, vabljeni tudi vsako popoldne.

Vkolikor vaš medij vključuje materiale (npr. papir, avto, zemljo, ogenj in drugo), ste vabljeni, da se oglasite Urbanu na 040.226.981, da skupaj najdete način, da bodo materiali prisotni na igrišču.

Vsak večer (29., 30., 31. jan. in 1. feb) se bomo v igri srečali z drugimi predstavami, ljudmi, pojmi, stanji in stavami ter skupaj priigrali nič manj kot novo predstavo. Ste za stavo? Na osnovi katere postave? In s kakšno predstavo vstopate v igro? Potešite svojo radovednost, pustite prosto pot domišljiji in skupaj z nami obrnite b stran življenja! 

Miza čaka.

Za dodatne informacije in pojasnila lahko pokličete Urbana Kmeta na 040226981 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  

---

Zasnova, priprava, PJ (performance jockey), MC (mojster ceremonije): Urban Kmet
Izvedba: igralci, gostje, Urban Kmet
Razvoj igre v sodelovaju s Senko Anastasovo
Produkcija: Federacija
Koprodukcija: Center za raziskave sodobne kulture, Skopje
Zahvaljujem se Senki Anastasovi, Vilku Šesku, Barbari Novak, Marjeti Kamnikar, Dragani Alfirević, Ryuzu Fukuhari, Sunčanu Stoneu, Torvald Silver, Tehvanu Ratsaniku, Timonu Jelenu, Klemnu Papežu, Samu Potokarju, Mojci Jug, Snježani Premuš, Andreji Podrzavnik, Federaciji, Bunkerju, Mihaeli Ciuha, Maji Dekleva Lapajne, Tomažu Lapajnetu Deklevi, Martini Štirn, Kseniji Demič in mnogim drugim, ki so zavestno neposredno pomagali pri zasnovi in pripravi igre.

Cene vstopnic: 8,00 EUR, 5,00 EUR - študenti, upokojenci, brezposelni
Rezervacije in informacije:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in 051 269 906
Nakup vstopnic uro pred dogodkom pri blagajni Stare mestne elektrarne - Elektro Ljubljana.
Z nakupom vstopnice za enega izmed igralnih večerov igre B-stran lahko obiščete tudi druge večere te igre.

 

slo / eng