Delavnice

Pri Federaciji ponujamo vrsto delavnic, kjer se za usvajanje različnih vsebin izhodiščno uporablja gibanje, vedno v povezavi s konkretnim izzivom, vsebino, skupino, željami. Predlagane delavnice vedno prilagodimo starosti, velikosti skupine, smernicam učiteljev, vsebini. Ponujamo delavnice za vse starostne skupine od otrok v vrtcih preko vseh triad do srednješolcev.

Za organizacijo se obrnite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in z veseljem vam bomo odgovorili ter še z večjim veseljem delavnice oblikovali in izvedli skupaj z vami.

---

Muzej oživi: Oblika in dinamika

gibalna delavnica, ki obravnava pojma oblike in dinamike ter njune povezanosti
namenjena otrokom v starosti 3-5, 6-8 ter 8-10 let
Muzej oživi je zabavna in poučna gibalna delavnica, na kateri skozi zgodbo o obliki in dinamiki uživamo v gibanju in plesu, medtem ko tudi rišemo in smo obenem del ogromne risbe. Najbrž je to največja risba, ki smo jo kdajkoli skupaj narisali, saj sega od tal pa skoraj čisto do stropa. Kraj izvedbe: Mestni muzej Ljubljana.

---

Muzej oživi: Prostor in figura

gibalna delavnica
namenjama otrokom v starosti 3-5, 6-8 ter 8-10 let

Na delavnici z igro izvajamo in opazujemo figure ter jih nadgradimo z dodatnimi možnostmi odločanja, kot so sledenje, kontrasti, zrcaljenje itd. Delavnico končamo z izvedbo kompozicije, nekakšne plesne igre, v kateri otroci uporabljajo odločitve, ki smo jih postopoma razvijali na delavnici.

---

Telo v hiši, hiša v telesu

gibalna delavnica
namenjamo otrokom v starosti 3-5, 6-8 ter 8-10 let

---

Gibanje in govor

delavnica gibanja in govora
namenjena tretji triadi
Urjenje veščin koncentracije, usmerjenega opazovanja, natančnega poslušanja, ustvarjalnosti, zaznavanja prostora, opazovanja lastnega telesa, učenja skozi sodelovanje ...

---

Stalna zbirka zdajšnjosti

gibalna in glas(ov)na delavnica
namenjena drugi in tretji triadi ter srednješolcem
Delavnica, na kateri v menjavi vlog figure, umeščevalca in opazovalca, skozi gib v prostoru raziskujemo možnosti naše zdajšnje in stalno spreminjajoče se zbirke figur, odnosov in zgodb. Urimo opazovanje, pojmovanje in dojemanje ter iz tega izpeljujemo svoj navdih za ples.

slo / eng